De Sarbatori: Cadou legislativ pentru arhitecti

16/12/2013 by: Luiza Manolea

CC By SA http://www.flickr.com/photos/kubinaGuvernul ne anunta ca in sedinta pe care a avut-o in 11 decembrie 2013 a adoptat un proiect de lege prin care modifica Legea nr. 184/2001 privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect (versiunea in vigoare, fara modificarile propuse o gasiti aici: L.184.2001_arhitecti_16122013).

“Guvernul a adoptat acest Proiect de Lege, prin care se asigură transpunerea conformă a prevederilor Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale (Nota: versiunea actualizata a Directivei o gasiti aici). Prin proiectul de act normativ se creează premizele pentru eliminarea barierelor existente pe piața internă a serviciilor, care afectează atât prestatorii de servicii ce doresc să se stabilească în România, cât și pe cei care au în vedere prestarea transfrontalieră a serviciilor, astfel încât prestatorii de servicii să poată opta între exercitarea uneia dintre cele două libertăți.”

Din pacate, nu am dat de textul acestui proiect de lege. Singurul document accesibil pana acum este forma de proiect de lege din iulie 2013, initiat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a carui expunere de motive se gaseste aici. Forma adoptata ar fi trebuit sa apara macar pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, care are ca atributie (printre altele) exact: “realizarea activităţilor necesare pentru pregătirea şi organizarea şedinţelor Guvernului şi pentru definitivarea proiectelor de acte normative adoptate”.

-/-

Filed under: Afaceri,Legislatie

Leave a Reply