Mai puţin zgomot

01/11/2012 by: Luiza Manolea

CC By SA http://www.flickr.com/photos/nrbelexNivelul zgomotului interesează constructorii de clădiri verzi, mai ales din perspectiva clădirilor rezidenţiale şi a calităţii vieţii şi confortului oferit utilizatorilor. Bineînţeles că o zonă cu poluare fonică redusă este mai atractivă decât una unde nivelul zgomotului atinge cote cel puţin supărătoare.

Iată că se fac paşi către reducerea acestuia, mai întâi prin măsurarea nivelului de zgomot. În acest sens, aflăm de pe portalul www.transparenta.ro că Ministerul Mediului şi Pădurilor promovează modificarea HG nr. 1346/2010 în vederea alocării a 5.300.000 lei pentru cumpărarea în 2013 de echipament pentru sistemul de monitorizare a zgomotului.

Data limită pentru exprimarea opiniilor este 10 noiembrie 2012, iar acestea pot fi transmise la Ministerul Mediului si Padurilor, Direcţia Evaluare Impact şi Controlul Poluării, persoana de contact: Victor Minchevici, fax: 021-316.04.21, adrese de e-mail: victor.minchevici@mmediu.ro.

Proiectul de HG supus dezbaterii publice se găseşte aici.

De menţionat că aceste măsuri se încadrează în cadrul stabilit de Directiva nr. 2002/49/CE privind evaluarea și gestiunea zgomotului ambiental, a cărei versiune consolidată o găsiţi aici.

 

Leave a Reply