Autorizatii de constructie – legislatie schimbata

17/01/2012 by: Luiza Manolea

CC By http://www.flickr.com/photos/stellastella4217409642Toamna lui 2011 ne-a adus doua serii de modificari ale Legii nr. 50/1991 privind autorizarea in constructii. Textul actualizat se gaseste aici.

In primul rand, au scapat de autorizatii cei care fac lucrari subacvatice. Exonerarea a fost facuta special pentru companiile care au primit in concesiune perimetre pentru explorare si exploatare a petrolului din Marea Neagra.

O a doua modificare a venit prin Legea nr. 269/2011, in vigoare din 12 decembrie 2011, si elimina conditia inexistentei vreunui litigiu referitor la constructie si/sau terenul pe care se construieste. Astfel, autorizatia se poate acorda chiar in cazul existentei unor litigii in curs, solicitantul nefiind nevoit sa mai astepte autorizarea pana la solutionarea definitiva a acestora.

Prin urmare, prezumtia deseori intalnita in practica potrivit careia solicitantul unei autorizatii de construire este si proprietar pierde din ce in ce mai mult teren. Asadar, atentie la calitatea solicitantului! Pentru avocatii specializati in  constructii aceasta modificare nu poate decat sa fie benefica activitatii lor, avand in vedere potentiala crestere a numarului litigiilor …

-/-

Comments

2 Responses to “Autorizatii de constructie – legislatie schimbata”
  1. Andrei M. says:

    O mica observatie: corect este “autorizatii de construire”.

    O zi buna!

  2. Fabrica says:

    Utile aceste precizari.

Leave a Reply