Modificări ale legislaţiei achiziţiilor publice – în dezbatere

26/01/2013 by: Luiza Manolea

CC By http://www.flickr.com/photos/jule_berlinÎn data de 22 ianuarie 2013 au fost publicate :

  • Instrucţiunea ANRMAP emisă în aplicarea prevederilor art.188 alin. (2) lit. d) și art. 188 alin. (3) lit. c) din OUG nr. 34/2006, cu completările și modificările ulterioare, care aduce precizări legate de cerinţe/ criterii de calificare ce-i vizează pe cei care fac parte din personalul de conducere, precum şi pe persoanele responsabile pentru îndeplinirea contractului de servicii/ lucrări, şi anume cerințele/ criteriile de calificare și selecție referitoare la:
    • studiile,
    • experiența specifică,
    • atestarea/ autorizarea tehnico-profesională obligatorie conform prevederilor legale;
    • perfecționarea profesională/ formarea profesională;
    • şi alte dispoziţii.
  • O propunere de modificare a HG nr. 925/2006 privind normele de aplicare ale OUG nr. 34/2006 sub forma unui tabel comparativ. Versiunea in vigoare a HG nr. 925/2006 se gaseste aici.

La o primă vedere, dacă Instrucţiunile încearcă să aducă o rigoare suplimentară în activitatea autorităţilor contractante, prin limitarea solicitărilor abuzive pe care acestea le făceau, propunerea de modificare a normelor de aplicare a OUG nr. 34/2006 nu este atât de tranşantă în favoarea unei reglementări echilibrate, lăsând autorităţilor contractante portiţe deschise şi-un spaţiu de manevră suficient de generos.

 

Comments

2 Responses to “Modificări ale legislaţiei achiziţiilor publice – în dezbatere”
  1. liviu says:

    Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti de cand intra in vigoare instructiunea 188 si daca se poate aplica si la licitatile aparute inainte de publigarea ei ?
    Va multumesc.

  2. Luiza Manolea says:

    Este vorba de un proiect, care, teoretic, pana la publicarea lui in Monitorul Oficial, nu este obligatoriu de a fi aplicat. Insa, avand in vedere ca trateaza niste chestiuni legate mai mult de bune practici, zic ca acestea pot fi aplicate oricand. Cu alte cuvinte, nimeni nu va impiedica, daca sunteti autoritate contractanta, sa le aplicati. Insa, daca sunteti ofertant, nu puteti contesta o abatere, inca.

Leave a Reply